KOŠARKA Uoči debitantske sezone u najvišem rangu

Bivši trener Bosne preuzeo ekipu iz Donjeg Vakufa

Prva pojačanje u igračkom kadru su Ervin Kerlbi Li (Carlbe Lee), koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, te Nigerijac Prins Orizu (Prince)

E. N.
14.08.2019 23:11

Frljak: Vodio Bosnu u dva navrata

Foto: Arhiv

Nakon plasmana Košarkaškog kluba Promo u najviši rang, Ligu 12 prvenstva Bosne i Hercegovine, uslijedile su promjene u trenerskom i igračkom kadru ekipe iz Donjeg Vakufa.

Kenan Jugo, trener koji je vodio Promo u završnici prošle sezone u kojoj je osvojena A-1 liga, obavijestio je klupsko rukovodstvo da zbog obaveza prema poslu nije u mogućnosti voditi tim u najvišem rangu.

Nakon razmatranja više opcija, postignut je dogovor s iskusnim stručnjakom Hamdom Frljkom. Radi se o poznatom imenu u svijetu košarke, koji je poslije uspješne igračke karijere radio kao trener u Vogošći, potom sarajevskoj Bosni u dva navrata, kao i u inozemstvu. Razlog više za ovakvu odluku je činjenica da je Frljak već uspješno sarađivao s kapitenom i najboljim igračem Proma Nedimom Mustaficom.

Prva pojačanje u igračkom kadru su Ervin Kerlbi Li (Carlbe Lee), koji dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, te Nigerijac Prins Orizu (Prince). Li (24 godine, 190 centimetara) igra na poziciji beka.

Nakon karijere na Kanzas stejtu u američkoj univerzitetskoj NCAA ligi, prošlu sezonu je proveo u ekipi Fort Vejna u Razvojnoj NBA ligi. Orizu (25, 208) je igrao za ekipu Far Istern na Filipinima.

Komentari

NA VRH