SARAJEVO

Bivši centar vraća se na klupu "Studenata"

Damjanović: Ekipu već vodio prije dvije sezone. Arhiv

E. J.

29.8.2019

Košarkaški klub Bosna-Royal pokazuje znakove života, makar putem društvenih mreža. Naime, na zvaničnoj Facebook stranici sarajevskog tima, koji je prošle sezone ispao u niži rang (A-1 liga), upisavši 25 poraza u 26 susreta Prvenstva Bosne i Hercegovine, objavljeno je da je novi trener Aleksandar Damjanović.

Riječ je o nekadašnjem centru sarajevskih "Studenata", koji je u sezoni 2017/2018. već bio trener ekipe Bosna-Royala, ali je smijenjen.

Razlozi smjene nikad nisu javno objavljeni, kao što u proteklom periodu nikakve vijesti, vezane za igrački ili trenerski kadar, nisu dolazile iz ovog kluba, mada su se dešavale velike turbulencije.

Ako se ova vijest ispostavi kao tačna, značila bi da je pred Damjanovićem nezahvalan zadatak da pokuša formirati ekipu koja bi se upustila u borbu za najviši rang. Tokom prošle sezone ekipu je vodio Denis Bajramović, ali nakon što je trener iz Hrvatske napustio klupu Bosna-Royala, nezadovoljan stanjem u klubu, "Studente" je u finišu sezone vodio njegov asistent Sabahudin Bašović. 

Podsjetimo, KK Bosna-Royal je praktično ostao bez kompletnog igračkog kadra iz prošle sezone. Klub je opterećen i značajnim finansijskim dugom, a na sjednici Skupštine KK Bosna 1. jula saopćeno je da je dug Royala približno 400.000 KM.

Upitno je ko danas uopće i vodi ova dva kluba (KK Bosna je zbog nagomilanih dugova i nemogućnosti poslovanja potpisala sporazum o saradnji sa KK Royal koji koristi ime i grb bivšeg prvaka Evrope) jer su spominjanje i ostavke članova Upravnog odbora, ali javno nikad nisu potvrđene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.