SARAJEVO

Mladi trener na klupi "Studenata": Možda je bolje što ćemo igrati A-1 ligu

Pašalić: Preuzeo sarajevske “Studente”. Arhiv

E. J.

5.9.2019

Ahmet Pašalić (26) novi je trener Košarkaškog kluba Bosna-Royal.

Tome je prethodila najava da će na klupu ponovo sjesti Aleksandar Damjanović, ali bivši centar i trener “Studenata” zbog porodičnih obaveza nije mogao prihvatiti ovaj angažman.

Vodio Vogošću

Tako će sarajevsku ekipu u A-1 ligi predvoditi mladi stručnjak iz Vogošće. Pašalić je ranije trenirao Vogošću, s kojom je iz A-1 lige izborio plasman u najviši rang (Prvenstvo Bosne i Hercegovine), potom mostarski Student i Promo iz Donjeg Vakufa. Ovog ljeta je radio i u Kini.

- Saradnju s ljudima iz Bosne sam dogovorio u utorak i odmah sam krenuo u selektiranje tima. Prezadovoljan sam takvim raspletom jer sam košarku i zavolio gledajući uspješne generacije Bosne.

Volim da kažem da je nekad i manje bolje, odnosno da je za Bosnu u ovom momentu možda bolje da igra niži rang, A-1 ligu - kaže Pašalić.

Njegov je cilj, kako kaže, selektirati mlade, talentirane bh. igrače koji su spremni raditi i napredovati. Za sada je, dodaje, stigao iskusni plej Dinko Peljto, koji će mnogo značiti mladom timu.

Start priprema

- Znam da će biti teško, mnogo igrača već ima angažmane, ali dat ćemo sve od sebe da napravimo dobru ekipu. Imat ćemo i kontrolne treninge. Nadam se da bismo već u ponedjeljak mogli početi s pripremama - rekao je Pašalić.

Dugovi i porazi

Bosna-Royal je prošle sezone ispao iz najvišeg ranga bh. košarke, izgubivši 25 od 26 prvenstvenih susreta. Klub prolazi i veliku finansijsku krizu, jer je objavljeno da dugovanja iznose približno 400.000 KM.

”Studente” je napustio i veliki broj igrača pa je pitanje u kojem će sastavu krenuti u novu sezonu u A-1 ligi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.