KINA

Selekcija koja je bila na pragu pobjede nad Amerikancima ostala bez drugog kruga!

Česi izborili plasman u drugu rundu. AFP

E. J.

5.9.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije u drugi krug Svjetskog prvenstva u Kini ide s maksimalne tri pobjede. U posljednjem, trećem kolu grupe D igrači selektora Aleksandra Đorđevića su razbili Italiju sa 92:77.

U novoformiranoj grupi J druge faze, u borbi za četvrtfinale, Srbija će prenijeti svih šest bodova, koliko i Španija, a po pet imaju Portoriko i Italija. U grupi I igrat će Argentina (6 bodova), Poljska (6), Venecuela (5) i Rusija (5). 

Danas su na rasporedu utakmice trećeg kola u preostale četiri grupe prvog kruga. Sigurni putnici u drugu fazu su Sjedinjene Američke Države, Brazil, Francuska, Dominikanska Republika, Litvanija i Australija, kao i Češka koja je danas u direktnom duelu savladala Tursku sa uvjerljivih 91:76.

Tako je Turska, koja je prethodno bila na pragu pobjede protiv aktuelnog prvaka Sjedinjenih Američkih Država, ostala bez drugog kruga. Odluka o jedinom preostalom putniku u drugu fazu SP-a past će u duelu između Grčke i Novog Zelanda od 14 sati. Prema kladionici Mozzart, apsolutni favorit u ovom susretu bit će Grčka.

Raspored: DANAS: Kanada - Senegal 82:60, Brazil - Crna Gora 84:73, Turska - Češka 76:91, Njemačka - Jordan 96:62, Litvanija - Australija (13.30), Grčka - Novi Zeland (14), SAD - Japan (14.30) i Dominikanska Republika - Francuska (14.30).

Drugi krug počinje već 6. septembra, a nakon dva kola po dvije najbolje ekipe iz četiri grupe plasirat će se u četvrtfinale.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.