SARAJEVO

Počinje Kinđetov memorijal: Marković protiv Cedevite za finale

Mirza Delibašić: Turnir se održava po 15. put. Arhiv

E. J.

6.9.2019

Tradicionalni, 15. međunarodni memorijalni turnir "Mirza Delibašić", u znak sjećanja na legendarnog košarkaša i najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine svih vremena bit će odigran danas i sutra u Maloj dvorani Centra Skenderija u Sarajevu.

Za razliku od ranijih godina, kada je memorijal organizirao Košakaški klub Bosna, ovogodišnji turnir organiziraju Danko Delibašić, sin Mirze Delibašića, i nekadašnji reprezentativac BiH Damir Krupalija, uz pomoć Minstarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo te uz suorganizaciju Košarkaškog saveza BiH.

Učesnici ovogodišnjeg memorijala su četiri renomirane ekipe, Budućnost (Crna Gora), Cedevita Olimpija (Slovenija), Gazijantep (Turska) i Kluž (Rumunija), a predvode ih izvanredan tim trenera Slobodan Subotić, Nenad Marković, Duško Vujošević i Slaven Rimac.

Bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH, proslavljeni stručnjak Duško Vujošević, koji sada radi u Klužu, kazao je da je počašćen pozivom da njegova ekipa učestvuje na turniru posvećenom legendarnom Kinđetu.

Memorijal će danas u 17 sati otvoriti duel Markovićevog Gazijantepa i Cedevite Olimpije, dok će od 20 sati igrati Kluž i Budućnost. Susret za treće mjesto igrat će se u subotu od 17 sati, dok je finale na programu od 20. Ulaz za gledaoce je besplatan oba dana turnira. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.