ABA 2 LIGA

Viceprvak BiH zadržao samo četiri igrača iz prošle sezone

Šehovac: Novo ime na klupi Sparsa. FENA

E. J. / Avaz.ba

1.10.2019

Košarkaši Sparsa iz Sarajeva sutrašnjom utakmicom protiv Rogaške (Slovenija) počinju nastup u novoj sezoni Druge regionalne ABA lige.

Sarajevski tim ušao je u prošloj sezoni u plej-of drugog po snazi regionalnog takmičenja, ali su ambicije ove sezone nešto manje, jer je ekipa koju s klupe predvodi novi trener Goran Šehovac, podmlađena.

Devet utakmica

Spars je zadržao samo četiri igrača iz prošle sezone, ali Šehovac je zadovoljan pripremama, tokom kojih je viceprvak Bosne i Hercegovine odmjerio snage s nekoliko regionalnih timova koji nastupaju u ABA 2 ligi, ali i Prvoj ABA ligi.

- Kvalitetno smo odradili pripreme, odigrali devet utakmica i pokazali da se možemo nositi s učesnicima Prve i Druge ABA lige. Pristup i energija igrača su bili na visokom nivou. Sad slijedi takmičarski period i utakmica protiv Rogaške. Nadam se da naši mladi igrači, od kojih mnogi nemaju iskustvo igranja na ovom nivou, neće podleći pritisku - rekao je Šehovac u izjavi za Fenu.

Grubelić i Buza

Ističe da je rano prognozirati ovosezonski rezultat, a glavni cilj je afirmacija mladih igrača. Treninzima uoči meča protiv Rogaške priključili su se Sandi Grubelić i Nedim Buza, koji su propustili čitav pripremni period te neće imati značajniju minutažu dok ne budu u potpunosti spremni.

Utakmica Spars - Rogaška odigrat će se sutra sa početkom u 18 sati u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

Tri predstavnika

U novoj sezoni ABA 2 lige Bosna i Hercegovina imat će tri predstavnika. Pored Sparsa, to su Sloboda iz Tuzle i aktuelni bh. prvak Široki. Tuzlaci sezonu počinju u četvrtak u 19 sati gostovanjem u Skoplju protiv makedonskog MZT-a.  

Protivnik Širokog u prvom kolu je ekipa slovenskog Heliosa. Utakmica će se igrati sutra sa početkom u 19 sati u dvorani Domžale u Sloveniji.

U prvom kolu ABA lige 2 sastaju se još Borac - Lovćen, Split - Dynamic i Sutjeska - Novi Pazar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.