ZENICA

Čelik obilježava 10. godišnjicu smrti košarkašice Amne Fazlić

Nekadašnja juniorska bh. reprezentativka Amna Fazlić umrla od posljedica udara voza 29. marta 2009. godine

Amna Fazlić umrla je od posljedica udara voza 29. marta 2009. godine. Arhiv

Fena

2.10.2019

Ženski košarkaški klub Čelik i ove će godine Festivalom ženske košarke "Amna Fazlić" u subotu, 5. oktobra, obilježiti 10. godišnjicu smrti svoje mlade košarkašice.

Nekadašnja juniorska bh. reprezentativka Amna Fazlić umrla je od posljedica udara voza 29. marta 2009. godine. Čelik će godišnjicu njene smrti, u nedostatku novca za seniorski turnir, obilježiti revijalnom utakmicom Čelika i Play-Offa (18.00 sati), a turnir, koji počinje u 12 sati, igrat će kadetske selekcije sarajevskog Play-Offa, Starsa iz Fojnica, Viteza i Berseluma iz Turbeta.

Na večerašnjoj pres-konferenciji predstavljena je i nova trenerica Aida Kalušić, koja je ove godine okončala igračku karijeru.

- Odluku da budem trener nisam donijela preko noći. Posljednjih sam sezona razmišljala o tome. Košarka mi je pružila lijepe trenutke, pogotovo ovdje u Čeliku, pa je ovo prilika da se odužim svom klubu - kazala je Aida Kalušić, koja je i ponikla u Čeliku, a prošle je godine u ulozi trenerice pomogla ekipi da se vrati u elitni razred bh. košarke.

Kalušić ističe da može biti zadovoljna pripremnim periodom, mada su imali nekih povreda, a Nedžla Kovačević zbog povrede ramena neće igrati ni nekoliko uvodnih utakmica u Prvenstvu BiH.

- Prvenstveno se, za narednu sezonu, baziramo na razvoju mlađih igračica. Rezultat i plasman nije nam neki prioritet, ali ćemo se truditi da mlađe igračice, uz nekoliko iskusnijih, budu još bolje - kaže ona.

Kapiten Anida Ćorović, koja je jedna od rijetkih iskusnih igračica u timu, ističe da je atmosfera odlična.

- Naš je tim poprilično neizmijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Svi se nastoje dokazati novoj trenerici za svoje mjesto i ulogu u timu. Očekivanja su kao i prošle godine, da osiguramo opstanak. Veliki dio našeg tima čine juniorke, ali vjerujem da uz stečeno iskustvo mladih igračica, nas iskusnijih te stručnost naše trenerice, možemo biti i bolji nego prošle sezone - istakla je Ćorović.

Subotnja utakmica bit će i prva provjera za košarkašice Čelika u sklopu priprema za novu sezonu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.