ABA 2 LIGA

MZT stiže u Sarajevo: Šehovac očekuje bolju reakciju igrača

Šehovac i Muratović: Novi duel na domaćem terenu. FENA

Piše: E. J. / Avaz.ba

8.10.2019

Košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu makedonskog MZT-a u susretu drugog kola Druge regionalne ABA lige (dvorana Novo Sarajevo, početak u 18 sati).

Spars je u prvom kolu, u susretu koji je također igrao na svom terenu, izgubio od slovenske Rogaške sa 57:72. Trener viceprvaka Bosne i Hercegovine Goran Šehovac smatra da su njegovi mladi košarkaši u tom meču podlegli pritisku igranja regionalnog takmičenja.

- Očekujem bolji i energičniji pristup mojih igrača. Moramo pokazati energiju, želju i volju, što nije bio slučaj protiv Rogaške. Prevelika očekivanja prije početka takmičenja su unijela dozu nervoze i nesigurnosti u naše redove. Pokazali smo tokom priprema da znamo igrati košarku i nismo mogli preko noći to zaboraviti - rekao je Šehovac.

On očekuje težak meč protiv MZT-a koji je prošle sezone igrao finale ovog takmičenja.

- I oni su izmijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje posjeduju kvalitet što su pokazali u prvom kolu kada su postigli 110 poena protiv tuzlanske Slobode. Igraju na kontranapade, koriste "pick and roll" i mnogo šutiraju za tri poena. Protiv Slobode su pogodili 19 "trojki" i tu nam prijeti najveća opasnost - dodao je Šehovac.

Reprezentativac BiH iz redova Sparsa, Nedžad Muratović, nada se dobroj utakmici.

- Prošli meč nije ispunio očekivanja. Moramo se fokusirati da dobre stvari sa treninga prenesemo na utakmice - rekao je Muratović i pozvao navijače da dođu i podrže Spars. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.