KOŠARKA

ABA liga ponovo u Tuzli: Sloboda želi pobjedu u punom Mejdanu

Posljednje pripreme u Mejdanu za današnji duel. FENA

E. J. / Avaz.ba

10.10.2019

Košarkaši OKK Sloboda večeras u drugom kolu Druge regionalne ABA lige igraju prvu domaću utakmicu. Protivnik Tuzlacima je čačanski Borac (Srbija) i očekuje se velika posjeta u dvorani Mejdan.

Tuzlaci su u prvom kolu poraženi protiv makedonskog MZT-a u Skoplju (88:110). Tim trenera Josipa Pandže želi popraviti utisak iz tog susreta. Njihov današnji rival Borac na otvaranju sezone slavio je protiv crnogorskog Lovćena (87:65).

Rival za respekt

- Ekipa Borca je dvije godine zaredom među četiri najbolja tima u ABA 2 ligi. To mnogo govori o kakvom se protivniku radi. Nama je ovo prva utakmica pred domaćom publikom i interes nam je da pokažemo odlučnost, hrabrost, energiju i želju za pobjedom, a da pri tome ne izgorimo u prevelikoj želji.

U tome nam najviše može pomoći naša publika koju očekujem u velikom broju. Regionalno takmičenje je dugo izbivalo iz Tuzle, a svi vrlo dobro znamo da ga je Tuzla zaslužila, kao što su ga zaslužili i mladi momci koje imamo u timu - izjavio je Pandža.

Najefikasniji igrač Slobode u Skoplju Dejan Janjić kazao je da će učiniti sve da obraduju navijače i ostvare prvu pobjedu u ligi.

Jedan od favorita

- Borac je jedan od favorita takmičenja. Odlična su ekipa, s veoma kvalitetnim pojedincima, tako da protiv njih moramo ući maksimalno angažirano u odbrani i uvesti ih u naš ritam napada.

Na taj način im možemo parirati i pokušati izboriti prvu pobjedu, koja bi mnogo značila za naše samopouzdanje u nastavku lige. Prva je utakmica za nas na domaćem terenu i očekujem da će dvorana biti ispunjena, a navijači će nam pomoći da ostvarimo prvi trijumf ove sezone - zaključio je Janjić.

Za tu priliku dvorana se uređuje, s mnoštvom panoa na kojima se podsjeća na 100. godišnjicu Radničkog sportskog društva Sloboda, čiji su članovi i košarkaši. Bit će otvoren i renovirani VIP klub. Utakmica OKK Sloboda - Borac igra se danas u Velikoj dvorani Mejdana od 19 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.