NBA LIGA

Klipersi deklasirali Karija i društvo, Baksi bolji od Hjustona

Lenard enigma za Vorijorse. AFP

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

25.10.2019

Na NBA parketima proteklu noć je odigrano tri susreta.

Najzanimljiviji meč odigran je u Čejs Centru u San Francisku, gdje su domaći Golden Stejt Voriorsi doživjeli debakl od Los Anđeles Klipersa, a na kraju je bilo 141:122.

Čini se kako su se prognoze o padu Voriorsa nakon odlaska Kevina Durenta (Durant) pokazale tačnim. Još kad se tome dodao i teška povreda Kleja Tomsona (Clay Thompson), koji neće nastupiti cijelu sezonu, rezultat i nije iznenađujući.

Klipersi su tako u uvodna dva meča pokazali da su jedni od glavnih kandidata koji će se boriti za prsten ove sezone. Do uvjerljivog trijumfa Kliperse su vodili Vilijams sa 22 i Lenard sa 21 ubačenim košem.

Kod Voriorsa najefikasniji je bio Stef Kari (Steph Curry) sa 23 poena.

Detroit je na svom parketu poražen od Atlante rezultatom 117:100. Najbolji na utakmici bio je Jang (Young) u pobjedničkom timu ubacio 38 poena, dok je kod Pistonsa najefikasniji bio Derik Rouz (Derrick Rose) sa 27 koševa.

Još jedan derbi odigrali su izuzetno pojačani Hjuston Roketsi (Houston Rockets) i Milvoki Baksi (Milwaukee Bucks), a pobjedu su slavili Baksi rezultatom 11:117.

Goste je predvodio sjajni Antetkounmpo, koji je zabilježio i prvi trip-dabl u sezoni, obzirom da je ubacio 30 poena, a imao je i 13 skokova, te 11 asistencija.

Kod domaćina najefikasniji su bili dvojac Vestbrok sa 24 i Harden sa 19 koševa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.