KOŠARKA

Bivši igrač Fenerbahčea igrat će za Orlovik iz Žepča

Preldžić: Nastupao u dresu Fenera. Arhiv

Piše: E. J. / Avaz.ba

29.10.2019

Košarkaški klub Orlovik iz Žepča najavio je senzacionalno pojačanje. Naime, Orlovik je na svojoj Facebook stranici objavio da će za ovu ekipu u A-2 ligi Bosne i Hercegovine (treći rang) nastupati Emir Preldžić, bivši reprezentativac Turske i nekadašnji igrač tamošnjih velikana Fenerbahčea i Galatasaraja.

Preldžić (32) rođen je u Žepču, a karijeru je ovaj krilni košarkaš gradio u Sloveniji i Turskoj. Bio je izabran i na draftu NBA lige. Ponikao je u Čeliku iz Zenice.

Iz Orlovika su saopćili da će seniorski tim u nedjelju (3. novembar, 16.30 sati) igrati prvu utakmicu A-2 lige na domaćem terenu u dvorani KŠC "Don Bosco protiv Banovića.

- Nadamo se da će prvenstvo početi pobjedom pogotovo jer imamo košarkašku veličinu koja je pojačala naše seniore, a riječ je o Emiru Preldžiću.  Emir je igrao u skoro svim dijelovima svijeta i ostavio veliki trag igrajući u reprezentaciji Turske, kao i timovima s kojima je igrao Euroligu.  Moramo naglasiti da je bio draftovan i da je svojevremno izabran za 12 najboljih mladih igrača Svijeta (2007) - navedeno je u klupskom saopćenju na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.