TRAGEDIJA Ulice prepune nasilja

Šta se dešava u Baltimoru: Ubijena druga sestra NBA zvijezde

Prije nekoliko godina Buloku nasmrt izbodena prva sestra

A. Ču. / Avaz.ba
31.10.2019 18:48

Bulok je smogao snage da napiše posvetu

Foto: Ilustracija

Baltimorske ulice prepune nasilja odnijele su nedavno tri žrtve u pucnjavi, među kojima je bila Kioša Mur (22), sestra NBA igrača Redžija Buloka (Reggie Bullock), koji je najveći dio svoje karijere proveo u Detroitu, a od ove sezone nastupa za Njujork nikse.

Buloku je ovo druga takva tragedija u porodici, pošto mu je 2014. godine ubijena još jedna sestra, transrodna osoba Mia Henderson, koja je nasmrt izbodena, ali to ubistvo do danas nije rasvijetljeno.

Košarkaš, koji je zbog problema s hernijom operiran u julu, zbog čega je propustio uvodni dio sezone, poslije svega smogao je snage da ispiše posljednje poruke sestrama na Instagramu.

- Podbacio sam kao brat da vas zaštitim od strašnih ulica. Dva puta sam podbacio - napisao je Bulok. 

Konstatirao je da ništa više neće biti isto.

- Izvinite, sestre moje, učinit ću sve da sačuvam našu porodicu na okupu i da se otkrije ko je uzeo život moje sestre. Probudite me iz ovog košmara!!! Zauvijek moje dvije sestre! - dodao je momak rođen prije 28 godina u Baltimoru.

Baltimor je inače poznat po visokoj stopi kriminala i ubistava. Sredinom ovog mjeseca samo tokom jednog vikenda zabilježeno je čak 17 pucnjava, što je uznemirilo cijeli grad, piše "Telegraf".

Komentari

NA VRH