KOŠARKA Odlične u Olimpiji Brašov

Sestre Zubac: Liga u Rumuniji je puno jača od naše

Sasvim sam zadovoljna do sada, dobro smo se uklopile, kaže Nikolina

Jasmin Alibegović
05.11.2019 19:44

Sestre Nikolina i Dragana Zubac: Dobra forma

Foto: Privatni album

Nikolina (21) i Dragana Zubac (18), bh. košarkašice pružaju sjajne partije u rumunskoj Olimpiji iz Brašova.

Više razloga

Rođene Nevesinjke koje su odrasle u Herceg Novom prvi put skupa nastupaju van granica Bosne i Hercegovine, a u Rumuniju su došle iz bh. prvaka RMU Banovića, gdje su bile ponajbolje igračice bh. prvenstva za žene.

- Sasvim sam zadovoljna do sada, dobro smo se uklopile, lijepo su nas dočekali i uprava kluba kao i djevojke. Ovaj klub smo odabrale iz više razloga, a svakako da je jedan od presudnih što je pozvao nas obje - kaže Nikolina Zubac.

Sestre Zubac nepuna dva mjeseca su u Rumuniji i dobro sarađuju na parketu.

Dobre igračice

- Faktički se još upoznajemo na terenu s ostalim igračicama. Dobro sarađujemo. Što se tiče učinka u dosadašnjim utakmicama, zadovoljna sam, ali se nadam da će biti još bolji – ističe naša košarkašica.

Kako kaže, rumunska liga se ne može porediti s bh. takmičenjem.

- U Rumuniji se igra mnogo jača i brža košarka. Jače su ekipe, više ih je, kao i iskusnijih i jako dobrih igračica – riječi su naše sagovornice.

5 utakmica odigrano je u novoj sezoni Nacionalne lige Rumunije. Sestre Zubac su u prvoj petorci, a za sada imaju dobar učinak. Nikolina ima prosjek od 11,8 poena, po utakmici dok Dragana ubacuje u prosjeku 11,6 poena.

Komentari

NA VRH