NBA

Voriorsi nikad gori: Trijumf nakon dvije sedmice

Golden stejt seriju poraza prekinuo protiv "Grizlija". AFP

E. J. / Avaz.ba

20.11.2019

Golden stejt voriorsi, trenutno najslabija ekipa NBA lige za košarkaše, sa samo tri pobjede u 15 utakmica, prekinuli su niz poraza sinoćnjom pobjedom nad Memfis grizlisima (114:95).

"Ratnici" nisu uspjeli upisati pobjedu skoro dvije sedmice, ali su uspjeli savladati "Grizlije" zahvaljujući Aleku Burksu (Alec Burks, 29 poena), Glenu Robinsonu (Glenn, 20 poena) i Drejmondu Grinu (Draymond Green, 8 poena, 10 skokova, 11 asistencija).

Voriorsima, koji su u prethodnih pet sezona igrali isto toliko finala i osvojili tri titule u najjačoj svjetskoj ligi (2015, 2017, 2018), zbog zdravstvenih problema nedostaje čak sedam igrača, među kojima su najveće zvijezde Stiven Kari (Stephen Curry) i Klej Tompson (Klay Thompson).

Njihovo je odsustvo jedan od glavnih razloga ovosezonskih katastrofalnih rezultata Golden stejta, koji je do pobjede nad Memfisom imao sedam poraza zaredom. Inače, NBA liga se nastavlja mečevima u noći sa srijede na četvrtak.

Jedan od najzanimljivijih odigrat će u Los Anđelesu domaći Klipersi i Boston seltiksi sa početkom u četiri sata ujutro po našem vremenu u četvrtak. Kvota na pobjedu Klipersa iznosi 1.50, a Seltiksa 2.95. Neriješen rezultat na kraju regularnog toka ima kvotu od 13.00. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.