NBA LIGA

Musa postigao pet poena u tijesnoj pobjedi Bruklina

Netsima je ovo bilo četvrti trijumf u posljednjih pet susreta

Musa: Solidna partija. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

25.11.2019

Košarkaši Bruklin netsa ostvarili su gostujuću pobjedu protiv Njujork niksa rezultatom 103:101. 

Duel njujorških rivala bio je itekako zanimljiv, a u prvoj četvrtini Netsi su u jednom trenutku poveli s 14 poena razlike (29:15). 

Međutim, Netsi su dozvolili domaćem sastavu da se vrati u meč i gledali smo dramatičnu završnicu. Ipak, sve je bilo riješeno kada je  Džo Heris (Joe Harris) pogodio s linije slobodnih bacanja za 99:103 na sedam sekundi prije kraja. U posljednjoj sekundi Džulijus Rendl (Julius Randle) smanjio je na 101:103, što je bio i konačan rezultat. 

Bruklinu je ovo bila četvrta pobjeda u posljednjih pet susreta. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie) s ubačenih 30 poena. Kod Niksa bolji od ostalih bio je Markus Moris (Marcus Morris) s 26 poena. 

Solidnu partiju za Bruklin pružio je Džanan Musa. Bh. košarkaš na parketu je proveo nešto više od 21 minute te za to vrijeme upisao pet poena (šut 2-6), po 3 skoka i asistencije te jednu ukradenu loptu.

Bruklin narednu utakmicu igra u gostima kod Klivilenda.Prema Mozzart kladionici, kvota na pobjedu Netsa iznosi 2,25, dok se na trijumf domaćeg sastava nudi kvota od 1,80.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.