KOŠARKA

Traži se nasljednik Pandže: Bivši trener Bosne na klupi Slobode?

Gvozdić: Uspješno vodio sarajevsku ekipu. Arhiv

Piše: J. J./ Avaz.ba

25.11.2019

Iz drugog pokušaja, Josip Pandža je postao bivši trener OKK Sloboda. Mladi stručnjak više neće voditi tuzlansku ekipu nakon što su košarkaši Slobode pretrpjeli još jedan poraz, peti u nizu!

Ovoga puta "Crveno–crne“ je u šampionatu Bosne i Hercegovine porazila ekipa Bratunca, što je na kraju i presudilo da uprava OKK Sloboda i Pandža sporazumno raskinu saradnju.

Prethodno su Tuzlaci poraženi od Novog Pazara u Drugoj regionalnoj ABA ligi, nakon čega je Pandža podnio ostavku, ali je nakon prespavane noći i razgovora sa čelnicima kluba ipak ostao u Mejdanu. Sve do gostovanja u Bratuncu i novog rezultatskog neuspjeha.

Tuzlaci su u crnoj seriji od pet poraza u oba takmičenja (Spars, Igokea, Dynamic, Novi Pazar, Bratunac) i sada su u potrazi za novim trenerom koji će donijeti pozitivan šok psihički uzdrmanoj ekipi.

Posljednje informacije govore da će ekipu u srijedu u Cetinju protiv Lovćena u meču ABA 2 lige predvoditi Adnan Žunić, Pandžin dosadašnji pomoćnik. Uprava je u potrazi za novim trenerom, a za sada se spominju imena dva kandidata, nekadašnjeg proslavljenog tuzlanskog košarkaša i selektora BiH Damira Mulaomerovića, koji je već vodio Slobodu, te Dušana Gvozdića, koji je prije nekoliko sezona veoma uspješno vodio sarajevsku Bosnu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.