KOŠARKA Evropska prvenstva za mlađe kategorije

Juniori putuju u Rumuniju, kadetkinje za viši rang u Sarajevu

E. J./ Avaz.ba
10.12.2019 17:11

Naši juniori prošle godine su zauzeli 12. mjesto

Foto: FIBA

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je rivale na Evropskom prvenstvu divizije B do 16 godina, koje će biti igrano u Sofiji (Bugarska).

Naši kadeti će nastupiti u grupi C zajedno sa selekcijama Bugarske, Belgije, Luksemburga, Irske i Portugala. Evropsko prvenstvo bit će igrano od 13. do 22. avgusta iduće godine.

Naša država bit će domaćin EP-a divizije B za kadetkinje, koje je na rasporedu od 17. do 26. jula u Sarajevu. Naše mlade košarkašice igrat će u grupi D u kojoj su još Holandija, Turska, Crna Gora, Velika Britanija i Austrija.

Oradea (Rumunija) bit će od 24. jula do 2. avgusta domaćina EP-a divizije B za juniore (do 18 godina). BiH će igrati u grupi A sa reprezentacijama Norveške, Slovačke, Bugarske, Holandije i Portugala. Juniori su i prošle godine igrali turnir divizije B u Oradei i zauzeli su 12. mjesto.

Bh. juniorke će nastupiti na Evropskom prvenstvu divizije B u Austriji od 3. do 12. jula. Rivali u grupi C bit će nam Slovačka, Slovenija, Velika Britanija i Srbija.  Ukupno će na takmičenjima za mlade pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) idućeg ljeta nastupiti četiri naše selekcije koje će se boriti za plasman u viši rang (A-diviziju).

Komentari

NA VRH