ABA 2 LIGA

Bh. derbi na regionalnoj sceni: Viceprvak stiže u Mejdan

Tuzlaci imaju dvije pobjede u deset kola. Arhiv

Piše: E. J. / Avaz.ba

11.12.2019

Košarkaši Slobode seriju od osam uzastopnih poraza u prvenstvu Bosne i Hercegovine i Drugoj regionalnoj ABA ligi prekinuli su protiv Čapljine (81:68).

Ovaj je trijumf na domaćoj sceni podstrek za tuzlansku ekipu uoči današnjeg duela ABA 2 lige, i to u bosanskohercegovačkom derbiju, protiv sarajevskog Sparsa u dvorani Mejdan (19 sati).

Sa samo jednom pobjedom u deset kola, Spars je trenutno posljednji na tabeli ABA 2. Sloboda je poziciju više, na 11. mjestu, s omjerom od 2-8.

- Ovo je derbi začelja tabele koji nosi imperativ pobjede. Trudit ćemo se da pružimo i u ovoj utakmici još dodatnih desetak minuta dobre igre - rekao je povratnik na klupu Slobode Damir Mulaomerović.

Trener aktuelnog viceprvaka Sparsa Nermin Selimović očekuje neizvjesnu utakmicu u Tuzli.

- S obzirom na to da Sloboda igra kod kuće, smatram da su favoriti. Nama je cilj da što je moguće duže budemo u rezultatskom priključku i da ih, ako nam se ukaže šansa, probamo iznenaditi - rekao je Selimović.

Treći naš predstavnik u ABA 2 ligi, aktuelni prvak BiH Široki, sutra će kao domaćin igrati protiv Splita (17 sati). Široki je u prethodnih deset kola postigao pet pobjeda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.