KOŠARKA

Raspada li se najveći hit ABA lige: Najbolji igrač već digao sidro

Heris: Drugi strijelac lige. Koper Primorska/Ziga Mikeli

E. J. / Avaz.ba

16.12.2019

Slovenski klub Primorska Koper najveće je iznenađenje u regionalnoj ABA ligi za košarkaše, jer nakon 11 kola ima drugi najbolji omjer sa osam pobjeda i samo tri poraza. No, mediji u regionu prenose da je klub zapao u finansijske probleme, što prijeti igračkim rasulom.

Tako je sidro već digao američki krilni košarkaš Lens Heris (Lance Harris, 35), koji je jučer blistao u gostujućoj pobjedi (88:84) nad bosanskohercegovačkim predstavnikom Igokeom (33 poena, 10 skokova) te je izabran za igrača kola.

No, odmah nakon tog duela stigla je vijest da Amerikanac, inače drugi strijelac ABA lige (prosjek 18,6 poena) napušta redove Primorske. Pojedini mediji su prenijeli da bi i drugi igrači mogli da napuste klub.

Navedeno je da su među njima plejmejker Žan Mark Šiško, koji je nedavno postavio rekord ABA lige sa 19 asistencija, Amerikanac Stiven Holt (Stephen), te centarski tandem koji čine Ivan Marinković i Marko Jagodić-Kuridža, prenosi B92.

Trener Primorske Jurica Golemac je poslije objavljivanja informacija da postoje problemi u klubu rekao da "ne zna šta će se dešavati ".

- Imam grupu momaka koji su pošteni prema sebi i svima u klubu. Šta će biti sa njima? To je na drugim ljudima da govore - naveo je Golemac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.