NBA

Nurkićev tim u borbi za plej-of, Voriorsi zakucani za dno lige

Blejzersi u sve boljoj formi. AFP

E. J. / Avaz.ba

19.12.2019

Košarkaši Portland trejl blejzersa i Golden stejt voriorsa igrali su prošle sezone finale Zapadne konferencije NBA lige, ali su ove daleko od vrha. I jednu i drugu ekipu muče povrede, među kojima je i ona našeg centra Jusufa Nurkića, čiji se povratak u redove Blejzersa očekuje tokom naredne godine.

Tako i njihov duel u najjačoj svjetskoj ligi, odigran rano jutros po našem vremenu, nije imao status derbija, ali je bio bitan za oba tima. Blejzersi nastoje zadržati priključak s konkurentima za plej-of, dok Voriorsi, aktuelni NBA viceprvaci, pokušavaju pobjeći sa samog začelja Zapada.

"Ratnici" su i nakon duela u Portlandu ostali tim s najgorim omjerom u kompletnoj NBA ligi, sa samo pet pobjeda uz 24 poraza.

U redovima Blejzersa blistali su Demijen Lilard (Damian Lillard) sa 31 poenom i 13 asistencija, Si Džej Mekalum (CJ McCollum) sa 30 poena i Hasan Vajtsajd (Hassan Whiteside) sa 16 koševa i čak 23 skoka za pobjedu od 122:112.

Nakon što su sezonu otvorili sa osam poraza u 12 susreta, Blejzersi su u narednih 16 mečeva na učinku od 8-8 i s ukupnim omjerom od 12-16 potpuno su se približili ekipama Oklahoma Siti tandera (13-14) i Sakramento kingsa (12-15), koje zauzimaju sedmo i osmo mjesto na Zapadu, što su posljednje pozicije koje vode u plej-of. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.