ABA 2 LIGA

Tuzlaci jači za centra Rikića, odlazi Amerikanac Prisli?

Rikić: Novo ime u redovima Slobode. Arhiv

Piše: Avaz Sport

19.12.2019

 Košarkaši Slobode u 12. kolu Druge regionalne ABA 2 lige danas će u dvorani Mejdan (19 sati) igrati protiv makedonskog MZT-a iz Skoplja, koji uz čačanski Borac (Srbija) važi za glavnog kandidata za titulu prvaka. Uoči ovog duela Tuzlaci su se pojačali na poziciji centra, jer je član Slobode postao 219 centimetara visoki Robert Rikić (29), bivši igrača Širokog, Zrinjskog, Igokee, crnogorske Budućnosti...

U taboru Tuzlaka priželjkuju pobjedu, ali ne kriju oprez, jer su do sada već pretrpjeli dva domaća poraza, protiv Borca i Novog Pazara.

- U našem Mejdanu dočekujemo trenutno drugu najbolju ekipu ABA 2 lige. To je vrhunski uigrana ekipa. Trenutno imamo malih problema s ozljedama, ali se nadam da ćemo MZT dočekati optimalno spremni.

Ovo nam je veoma bitna utakmica pred domaćom publikom, pokušat ćemo doći do pobjede - izjavio je na konferenciji za novinare trener OKK Sloboda Damir Mulaomerović.

I dok su Tuzlaci doveli centra Rikića, ekipu Slobode bi mogao napustiti Amerikanac Ketrik Džervon Prisli (Keithric Jervon Pressley, 27).

No, konačnu odluku o statusu krilnog centra (prosjek 10,7 minuta i 3,7 poena u šest susreta ABA 2 lige) donijet će trener Slobode Damir Mulaomerović.

MZT je na omjeru od osam pobjeda i tri poraza u ABA 2 ligi, dok su Tuzlaci na 3-8.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.