ODLUKE Svi rezultati u prvih šest kola bili su brisani iz tabele

Presedan u bh. košarci: Ekipa koja je izbačena iz lige vraća se u takmičenje

E. J. / Avaz.ba
24.12.2019 18:33

Neočekivana dešavanja u ženskoj košarci

Foto: P. Mucović

Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik će, prema svemu sudeći, ponovo nastupati u prvenstvu Bosne i Hercegovine i to nakon što je nedavno izbačen iz takmičenja!

Banjalučanke su igrale prvenstvene mečeve protiv Slobode (102:28), Konjica (54:38), Igmana (81:41), Play Offa (59:67) i Rudar Sporta (83:26), ali su početkom decembra izbačene iz takmičenja.

Klub nije izmirio finansijske obaveze prema Košarkaškom savezu BiH, a izgubivši dvije utakmice službenim rezultatom isključen je iz Prvenstva BiH i prebačen u niži rang za narednu sezonu, bez mogućnosti nastupa u Prvenstvu BiH u prvoj narednoj takmičarskoj sezoni. Svi rezultati koje je postigao Mladi krajišnik u prvih šest kola su brisani iz tabele.

Međutim, na adrese klubova je sada stigao bilten komesara u kojem se navodi da je od generalnog sekretara KSBiH stiglo obavještenje da su organi KSBiH donijeli odluku da se Mladi Krajišnik vraća u redovno prvenstveno takmičenje, a da će tri zaostale utakmice odigrati u terminima između dva redovna kola. Navodno, većina od ostalih 11 klubova nisu bili za povratak banjalučke ekipe u ligu. 

Komentari

NA VRH