EMOTIVNO

Košarkaš Majamija vidio mamu prvi put poslije tri godine pa briznuo u plač

Bilo je suza na šuterskom treningu

NBA: Emotivni susret košarkaša i majke. Screenshot

Avaz.ba

28.12.2019

Košarkaši Majamija pobjedom nad Indijanom potvrdili su odličnu formu, a utakmica je imala i jednu neobičnu uvertiru, scenu koja je raznježila mnoge.

U centru pažnje bio je košarkaš Majamija Gabonac Kris Silva (Chris Silva, 23), kojem su klub i NBA, uz naročitu pomoć komesara lige Adama Silvera, priredili najljepši mogući dar za praznike: omogućili su mu da vidi svoju majku prvi put poslije tri godine

Majka, Karin Minkue Obame (Carine Minkoue Obame), kročila je na teren dok su igrači Majamija zajedno sa svojim trenerom već pripremili Krisa na iznenađenje. Njegova reakcija bila je neprocjenjiva.

Kris je prvo bio u nevjerici, potom je briznuo u plač, a topli majčin zagrljaj totalno ga je emotivno uzdrmao.

- Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da ulazi u salu. Mislio sam da vidim duha. Nisam mogao doći sebi, toliko je to bilo emotivno za mene. Hvala NBA za ovu nevjerovatnu nagradu. Ovo ide pravo do mog srca i čini ove praznike posebne za mene - bili su utisci Silve nakon susreta s majkom.  

Kris Silva je još od 2012. godine u NBA, od tada se samo jednom vraćao u rodni Gabon na dvije sedmice, i to 2016., a tek sada je dočekao trenutak da se ponovo susretne s majkom.

Krisu, naravno, nije problem da organizira i plati put bilo kojem članu svoje porodice, ali problem su rigorozne vize za izlaske iz Gabona, što je sve vrijeme bila prepreka da košarkaš Majamija dočeka nekog od najbližih u SAD, prenosi Telegraf.rs.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.