SPORT I POLITIKA

Crvena zvezda zbog političkih tenzija zatražila odgodu utakmice u Podgorici

Zvezda sutra od 18 sati gostuje u podgoričkoj Morači. Arhiv

Avaz.ba

29.12.2019

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je u od vodstva ABA lige odgodu utakmice 13. kola regionalne lige protiv Budućnosti u Podgorici zbog političkih tenzija. Podsjetimo, Zvezda sutra od 18 sati gostuje u podgoričkoj Morači...

KK Crvena zvezda kontaktirao je tim povodom nadležne sigurnosne organe Republike Srbije, koji su konstatirali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmjerenih prema igračima i stručnom stožeru, upravi i simpatizerima Crvene zvezde, bez obzira na sigurnosne mjere koje bi bile poduzete od strane domaćina, saopćeno je iz KK Crvena zvezda. 

U beogradskom klubu smatraju da bi bilo kakav incident, koji je vezan za neke druge, a ne sportske motive, mogao “nanijeti nesagledivu štetu očuvanju ABA lige”.

Zato apeliramo na Vas, a i na KK Budućnost da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od obostranog interesa, da derbi susret 13. kola ABA lige odgodimo i tako izbjegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posljedica, ističu iz KK Crvene zvezde 

Prethodno su iz KK Budućnost poručili da su poduzeli sve sigurnosne mjere te da ne postoji niti jedan razlog za odgodu utakmice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.