KOŠARKA

Težak zadatak za Slobodu: Tuzlaci nastavljaju bitku za opstanak

Mulaomerović: Šansa za revanš Nikšićanima. Fena

E. J. / Avaz.ba

2.1.2020

Košarkaši OKK Sloboda danas će u okviru 14. kola Druge ABA 2 lige dočekati Sutjesku iz Nikšića (dvorana Mejdan, 19 sati).

Za Tuzlake je ovo veoma bitna utakmica u borbi za opstanak u ABA 2 takmičenju. Sloboda je trenutno na začelju tabele sa 16 bodova (tri pobjede, deset poraza), kao i sarajevski Spars (2-12), koji ima utakmicu više, a zaostaju bod za Novim Pazarom (4-9).

Sloboda je od dolaska trenera Damira Mulaomerovića nanizala tri pobjede u prvenstvu Bosne i Hercegovine, dok je u ABA 2 ligi izgubila posljednji susret na domaćem terenu od MZT Skoplja.

Mulaomerović više ne računa na usluge Amara Gegića, Emira Čerkezovića i Kejtrika Prislija (Keithric Presleey), a došli su Robert Rikić i Martavos Meknajt (Martaveous McKnight).

- U teškom novogodišnjem terminu, u Mejdanu, dočekujemo kvalitetnu ekipu Sutjeske. Pružit ćemo, vjerujem, bolju igru od one u Nikšiću i, nadamo se, upisati pobjedu u ovoj utakmici - izjavio je Mulaomerović uoči današnjeg susreta.

U prvom dijelu sezone Sloboda je pomalo nesretno poražena u Nikšiću (70:73), iako je vodila na poluvremenu (30:38). Nakon pobjeda protiv Splita, Širokog i Sparsa, "Crveno-crni" očekuju četvrtu pobjedu. Tome se nada i novi kapiten ekipe, Amerikanac Volter Greg (Walter Gregg). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.