ASOVI Očekuje se povratak na teren najboljeg bh. košarkaša

Oglasila se i Bosanska zvijer: Nurkić otkrio šta želi u Novoj godini

Tačno sam tamo gdje sam želio biti, kaže naš centar

E. J. / Avaz.ba
03.01.2020 12:31

Nurkić: Osjećam da mogu još više pomoći

Foto: AFP

Jusuf Nurkić pauzira još od marta prošle godine, kada je zbog teške povrede noge podvrgnut operaciji. Iako dugotrajan, oporavak najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaša ide dobrim tokom, pa je 25-godišnjak iz Živinica već nekoliko sedmica i na terenu za trening.

- Tačno sam tamo gdje sam želio biti, a to je oslobođen bolova - rekao je centar NBA kluba Portland trejl blejzersa i dodao da je trenutno na 60 procenata svojih mogućnosti.

Košarkaš kojem je nadimak Bosanska zvijer naglašava da nije samo fokusiran na ozdravljenje, nego i dodatni igrački napredak. Nurkić kaže da želi biti bolji nego ikada nakon što ponovo zakorači na parket najjače svjetske lige. To bi se moglo desiti narednog mjeseca. 

  • Nurkić dolazi na jednu od utakmica svog kluba u Portlandu
    Nurkić dolazi na jednu od utakmica svog kluba u Portlandu Foto: AFP

- Ne očekujem samo da prođem rehabilitaciju. Želim da budem bolji igrač, bolja osoba. Mnogo stvari gledam drugačije, sa klupe, terena, u svlačionici… Vidim stvari iz drugačije perspektive i osjećam da mogu još više pomoći - rekao je naš košarkaš.

Nurkić je do povrede igrao sezonu karijere, sa prosjekom od 15,6 poena, 10,4 skoka, 3,2 asistencije i 1,4 blokade u 72 nastupa.

Komentari

NA VRH