ASOVI

Oglasila se i Bosanska zvijer: Nurkić otkrio šta želi u Novoj godini

Tačno sam tamo gdje sam želio biti, kaže naš centar

Nurkić: Osjećam da mogu još više pomoći. AFP

E. J. / Avaz.ba

3.1.2020

Jusuf Nurkić pauzira još od marta prošle godine, kada je zbog teške povrede noge podvrgnut operaciji. Iako dugotrajan, oporavak najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaša ide dobrim tokom, pa je 25-godišnjak iz Živinica već nekoliko sedmica i na terenu za trening.

- Tačno sam tamo gdje sam želio biti, a to je oslobođen bolova - rekao je centar NBA kluba Portland trejl blejzersa i dodao da je trenutno na 60 procenata svojih mogućnosti.

Košarkaš kojem je nadimak Bosanska zvijer naglašava da nije samo fokusiran na ozdravljenje, nego i dodatni igrački napredak. Nurkić kaže da želi biti bolji nego ikada nakon što ponovo zakorači na parket najjače svjetske lige. To bi se moglo desiti narednog mjeseca. 

Nurkić dolazi na jednu od utakmica svog kluba u Portlandu. AFP

- Ne očekujem samo da prođem rehabilitaciju. Želim da budem bolji igrač, bolja osoba. Mnogo stvari gledam drugačije, sa klupe, terena, u svlačionici… Vidim stvari iz drugačije perspektive i osjećam da mogu još više pomoći - rekao je naš košarkaš.

Nurkić je do povrede igrao sezonu karijere, sa prosjekom od 15,6 poena, 10,4 skoka, 3,2 asistencije i 1,4 blokade u 72 nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.