UŠAO U HISTORIJU

Čudesni Dončić ruši sve rekorde: Zbog ovog košarkaški svijet luduje za Slovencem

Radi nevjerovatne stvari u NBA ligi

Dončić predvodio Dalas do pobjede. AFP

Avaz.ba

7.1.2020

Nisu 38 poena, 11 skokova ili 10 asistencija Luke Dončića najviše razveselili njegovog trenera u ponedjeljak navečer po američkom, odnosno u noći s ponedjeljka na utorak po našem vremenu. Nego način na koji je odigrao ključne dionice u dvoboju odigranom u Dalasu. 

Nevjerovatni Slovenac postigao je 21 poen u trećoj četvrtini i ostvario svoj 11. tripl-dabl učinak u sezoni, drugi uzastopni, te je predvodio svoje Dalas maverikse u pobjedi nad Čikago bulsima sa 118:110. 


Dončić je postigao 17 od 19 poena u posljednjih 5:35 minuta trećeg dijela i riješio situaciju na terenu. 

Njegova pogođena trica dala je Dalasu vodstvo od 72:69, koje nisu ispuštali do kraja, javlja Yahoo NBA. Dončić je sad vodeći u NBA ligi po tripl-dabl učincima, ističu Amerikanci u svom pisanju.

Također, Dončić je ušao u historiju kao najmlađi igrač koji je ostvario najviše tripl-dabl učinaka u karijeri s najmanje 30 poena, prije nego što je navršio 22 godine. Time je prestigao najboljeg košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa (LeBron James), kojem je to do 22 godine uspjelo pet puta. Dončić je ostvario 10 trostrukih učinaka u igri s najmanje 30 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.