KOŠARKA

Nova odluka ABA lige: Zvezdi smanjena kazna za neodlazak u Podgoricu

Utakmica trebala biti odigrana još 30. decembra prošle godine

Podgoričani očekuju dva boda za zelenim stolom. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

14.1.2020

Crvenoj zvezdi bit će vraćen oduzeti bod poslije nedolaska u Podgoricu na meč regionalne ABA lige za košarkaše protiv crnogorske Budućnosti, a prvaku Srbije bit će smanjena i novčana kazna.

"Crveno-bijeli" će morati da plate 15.001 euro, umjesto 20.000 eura, koliko je iznosila prvobitna odluka Disciplinskog sudije ABA lige.

ABA liga je odluku da vrati bod već potvrdila na svom sajtu, gdje se vidi da je Zvezda trenutno na diobi četvrtog mjesta sa gradskim rivalom FMP-om i skorom od 9-6, ali i 24 boda, odnosno jednim više nego ranije, prenosi B92.

Sada je na Predsjedništvu ABA lige da registrira utakmicu. Takav ishod očekuje se uskoro nakon što je disciplinski sudija Saša Pavličić-Bekić predložio pobjedu Budućnosti službenim rezultatom 20:0, a Zvezda zatražila odigravanje nove utakmice. Zvezda je odbila da putuje u Podgoricu u prvobitnom terminu (30. decembar prošle godine).

Kao razlog je beogradski klub naveo političke tenzije, iako su iz Budućnosti poručili da su poduzeli sve sigurnosne mjere te da ne postoji niti jedan razlog za odgodu utakmice. Uprkos tome, u zakazanom terminu na parketu dvorane Morača pojavili su se samo domaći igrači.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.