KOŠARKA

Angažirali NBA trenera: Šef struke Nagetsa bit će pomoćnik u selekciji naših susjeda

Taboru reprezentacije priključit će se odmah po završetku plej-ofa

Meloun: Iskoristiti Jokićev potencijal. AFP

E. J. / Avaz.ba

15.1.2020

Glavni trener NBA ekipe Denver nagetsa Majkl Meloun (Michael Malone) bit će član stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije na predstojećem kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji će biti održan u Beogradu, potvrdio je Košarkaški savez Srbije.

Meloun će se priključiti taboru srbijanske selekcije odmah po završetku plej-ofa NBA lige, prenosi Fena. Poveznica između reprezentacije Srbije i američkog trenera je centar Nikola Jokić, prva zvijezda Denvera. Očekuje se da će Meloun u reprezentaciji Srbije imati ulogu u tome da se maksimalno iskoristi potencijal Jokića.

Selektoru Srbije Igoru Kokoškovu, pored Melouna, asistirat će treneri beogradskih klubova FMP-a Vladimir Jovanović i Mege Dejan Milojević.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2020. u Tokiju na rasporedu je od 23. do 28. juna. Srbija igra u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi sastaju se Portoriko, Italija i Senegal. Učešće na Olimpijskim igrama osigurat ćemo samo pobjednik turnira. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.