ABA 2 LIGA

Viceprvak BiH nastavlja bitku za opstanak: Našli smo dobitnu kombinaciju

Unijeli smo pozitivnu energiju i našli svakom igraču mjesto u ekipi koje mu najbolje odgovara, kaže Džemić

Džemić: Bolja atmosfera u ekipi. KK Spars

Piše: E. J. / Avaz.ba

16.1.2020

 Košarkaši Sparsa Realwaya pod vodstvom novog trenera Nedima Džemića upisali su obje pobjede u Drugoj regionalnoj ABA ligi, i to nakon što su u prethodnih 13 kola ostvarili samo jednu.

Upravo je slab učinak u prvom dijelu sezone razlog zbog kojeg se sarajevski klub nalazi na začelju tabele i bori za opstanak u regionalnom takmičenju.

Najslabiji klub nakon 22 kola gubi pravo nastupa u ABA 2 iduće sezone. A tu poziciju u ovom momentu zauzima upravo Džemićeva ekipa. Stoga je, nakon velikih pobjeda nad favoriziranim Borcem iz Čačka (89:76) i nikšićkom Sutjeskom (88:79), imperativ i uspjeh u današnjem duelu u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici protiv Splita (18 sati).

- Atmosfera u ekipi neuporedivo je bolja nego prije 15 dana. U posljednje dvije utakmice u ABA ligi, protiv Borca i Sutjeske, dokazali smo da smo ekipa koja može mnogo bolje igrati, da smo našli dobitnu kombinaciju.

Unijeli smo pozitivnu energiju i našli svakom igraču mjesto u ekipi koje mu najbolje odgovara i na taj način ulazimo u utakmicu. Nema prevelike euforije, znamo šta nas čeka i sigurno ćemo dati sve od sebe da nastavimo pobjednički niz - rekao je Džemić.

Današnji protivnik viceprvaka Bosne i Hercegovine, ekipa Splita, nakon 15 kola zauzima sedmo mjesto s omjerom od sedam pobjeda i osam poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.