NCAA LIGA

Pogledajte jednu od najgorih tuča koje smo vidjeli posljednjih godina u košarci

Tuča i opći haos se s terena prenijeli i na tribine, potezale se i stolice

Opća tuča sekundu prije kraja meča. Društvene mreže

Avaz.ba

22.1.2020

Američka sportska javnost je još u nevjerici na koji način je okončan meč košarkaških ekipa dva univerziteta koja su podarila NBA ligi mnoge igrače. Bila je to jedna od najgorih tuča koje smo vidjeli posljednjih godina u košarci.

Rivalstvo Kanzas stejta i Kanzasa preraslo je u pravi mali rat na terenu, i to nakon što je pobjedu Kanzasa od 81:60 Silvio de Souza (Silvio de Sousa) riješio da proslavi snažnom blokadom šuta Dahuana Gordona (DeJuana), poslije čega je stao nad posrnulim rivalom i likujući.


Na njega su se potom obrušili Gordonovi saigrači iz Kanzas stejta, te je počela opća tuča koja se potom prenijela i na tribine, ispred kojih je De Sousa čak potezao i stolicu. Ova pobjeda Kanzasa nad rivalom iz iste američke savezne države, deseta u posljednjih 11 derbija, ozvaničena je tek poslije dugog vijećanja sudija o tome koga sve treba isključiti. Isključeni su brojni akteri, osim po petorice igrača iz obje ekipe koji su izašli na parket i "odigrali" preostalu sekundu.

Da stvar bude gora, tučnjava se dogodila na mjestu gdje sjede ljudi s poteškoćama u kretanju, ali, srećom, niko nije povrijeđen. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.