ASOVI

Majkl Džordan otkrio ko je najbolji evropski košarkaš svih vremena

Prisustvovao je utakmici između Milvoki baksa i Šarlot hornetsa, kluba koji je u njegovom vlasništvu

Džordan: Šest titula sa Bulsima. AFP

E. J. / Avaz.ba

25.1.2020

Majkl Džordan (Michael Jordan), za mnoge najveći košarkaš svih vremena, prisustvovao je utakmici američke NBA lige u Parizu između Milvoki baksa i Šarlot hornetsa, kluba koji je u njegovom vlasništvu, prenosi B92.

Novinare u glavnom gradu Francuske je zanimalo ko je po Džordanu najbolji evropski košarkaš u historiji.

- Toni Kukoč je broj jedan, svi znamo zašto. Što se tiče Dražena (Petrović) i Dirka (Novicki), sigurno su ostavili dubok trag. Da bih odgovorio na to pitanje, trebalo bi mi mnogo više vremena od jedne pres-konferencije. Morao bih pročešljati cijeli popis velikih NBA igrača. To je jako puno posla - rekao je Džordan.

Aktuelnu NBA zvijezdu Lebrona Džejmsa (LeBron James) često upoređuju sa Džordanom. Letećem Majklu, koji je Čikago bulse predvodio do šest titula NBA prvaka između 1991. i 1998. godine, to uopće ne smeta.

- Igrali smo u drugom vremenu. Nevjerovatan je, jedan od najboljih na svijetu, ako ne i najbolji. Prirodno je upoređivati igrače iz različitih era i to će se i dalje događati. Lično, veliki sam Lebronov fan, obožavam da ga gledam. Kada se radi o poređenjima, uzimam to sa dozom rezerve, to je ipak samo računica - zaključio je Džordan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.