NAISMITH MEMORIAL

Brajant ubrzo ulazi u Kuću slavnih

Brajant: Peterostruki NBA prvak. Arhiva

Avaz.ba

27.1.2020

Američka "Naismith Memorial" kuća slavnih objavila je da će tragično stradalog legendarnog košarkaša Kobi Brajant (Koby Bryant) već ove godine uvrstiti među svoje članove te tako preskočiti standardni izborni proces.

To će biti vjerojatno najjača klasa svih vremena jer će uz Kobi najvjerojatnije biti izabrani još i Tim Dankan (Duncan) i Kevin garnet (Garnett). Kobi će biti odana počast kakvu je i zaslužio ,izjavio je predsjednik Kuće slavnih Džeri Kolangelo (Jerry Colangelo). 

Brajant je poginuo u nedjelju u padu helikoptera, a uz njega stradala je i njegova 13-godišnja kći Điana (Gianna) te još sedam osoba.

Prema redovitoj proceduri, moralo bi proteći najmanje pet godina od završetka karijere kako bi igrač mogao konkurirati za uvrštenje u Kuću slavnih, a Brajant je karijeru završio 2016.

No, s obzirom na to da se radi o peterostrukom NBA prvaku, 18-erostrukom "All-Staru", četvrtom najboljem strijelcu u historiji NBA-a te dvostrukom olimpijskom pobjedniku, Brajant bi sigurno bio izabran i redovnim putem u prvoj godini kada bi ispunio sve uvjete.

Svi članovi ovogodišnje klase Kuće slavnih bit će poznati u aprilu, a svečano uvrštenje održat će se u Springfieldu 29. avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.