EMOTIVNA PORUKA

Lejkersi: Riječi ne mogu izraziti šta je Kobi značio

Klub u kojem je Brajant proveo cijelu karijeru oglasio se na Instagramu

Svijet ne prestaje žaliti za Kobijem Brajantom. AFP

Avaz.ba

30.1.2020

Prošla su četiri dana od tragične smrti jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobija Brajanta (Kobe Bryant). Svijet ne prestaje žaliti za legendom NBA i svjetske košarke, a tuga je svakim danom sve veća.

Brajant, njegova kćerka Đijana Marija-Onore (Gianna Maria-Onore) i još sedam osoba poginuli su u helikopterskoj nesreći koja se dogodila u Los Anđelesu. Klubovi širom svijeta, i to ne samo košarkaški, već i iz drugih sportova, emotivnim porukama  oprostili su se od Crne mambe. Konačno, na red su došli i Los Anđeles lejkerski, klub u kojem je Brajant proveo cijelu karijeru, tačnije punih 20 sezona.  

View this post on Instagram

We are devastated and have been forever changed by the sudden loss of Kobe Bryant and his daughter, Gianna. We send our love to Vanessa, the Bryant family, and to the families of the other passengers. Words cannot express what Kobe means to the Los Angeles Lakers, our fans, and our city. More than a basketball player, he was a beloved father, husband, and teammate. Their love and light will remain in our hearts forever. The Mamba Sports Foundation has set up the MambaOnThree Fund to support the families affected by this tragedy. To help, please visit MambaOnThree.org. For those who are inspired to continue Kobe and Gianna’s legacy in youth sports, please visit MambaSportsFoundation.org.

A post shared by Los Angeles Lakers (@lakers) on

- Razoreni smo i tužni poslije iznenadnog gubitka Kobija Brajanta i njegove kćerke Đijane. Šaljemo svu ljubav Vanesi (Vanessa) i porodici Brajant, kao i porodicama ostalih putnika. Riječi ne mogu izraziti šta je Kobi značio za Los Anđeles lejkerse, našim navijačima, i našem gradu. Više od košarkaša, bio je voljeni otac, suprug i suigrač. Njihova ljubav i svijetlo zauvijek će ostati u našim srcima - navodi se u poruci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.