TUGA

Šak u suzama govorio o smrti Brajanta: Bio mi je brat i to će ostati zauvijek

Kazao da mu je smrt Kobija jedan od najtežih momenata u životu

Legendarni Šak u suzama govorio o Kobiju. Screenshot

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

30.1.2020

Jedan od najdominantnijih centara u historiji košarke Šakil Onil (Shaquille O'Neal) u suzama je govorio o svom velikom prijatelju i nekadašnjem saigraču iz Lejkersa Kobiju Brajantu (Kobe Bryant).

Podsjećamo, Kobi je prošle nedjelje poginuo kada je pao helikopter u kojem su se nalazili slavni košarkaš, njegova kćerka i još sedam osoba.

Dvojica legendarnih košarkaša su tokom proteklih 20-ak godina imala poseban odnos, ali poštovanje i ljubav koju su osjećali jedan prema drugom nikad nisu dolazili u pitanje.

Šak je u suzama kazao da mu je smrt Kobija jedan od najtežih momenata u životu.

- Nedavno sam izgubio sestru i bio sam potpuno slomljen. Smrt Kobija je nešto što me potreslo do srži. Nisam mogao vjerovati šta se dešava kada sam prvobitno vidio informacije. Živimo u vremenu kada je sve moguće srediti u fotošopu, ali kada me kasnije nazvao Čarls Barkli (Charles Barkley), onda sam shvatio da je istina - kazao je Šak.

Dodao je da mu je Kobi bio brat.

- Samo nekoliko sati prije pogibije poslao je poruku mom sinu da ga pita kako je. Takav je to čovjek bio. On mi je brat i ostat će brat - rekao je kroz suze Šak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.