ANEGDOTA

Nurkić ispričao kako mu je Brajant psovao na bosanskom jeziku

Bh. košarkaš prošle godine dao intervju za ESPN

Nurkić: Igrao protiv Brajanta. Instagram

J. A. / Avaz Sport

31.1.2020

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je prošle godine dao intervju za ESPN, a zanimljivu anegdotu ispričao je u vezi s Kobijem Brajantom (Kobe Bryant).

Nurkić se tada prisjetio situacije da je Brajant na jednoj utakmici psovao na bosanskom jeziku, a novinar se našalio da mu nakon emisije može reći šta je u pitanju da ne bi psovali u emisiji.

- Kobi je šutirao bacanja, a ja sam sudije pitao kako je moguće da njega niko ne smije pipnuti. Cijelu večer je šutirao bacanja. On mi je nešto dobacio na mom jeziku, a ja sam se začudio i pomislio: "Nisam ga dobro čuo, ma, on ne zna moj jezik" -  kazao je Nurkić. 

Potom je bh. košarkaš opisao detalje. 

Malo kasnije, on je opet stao na liniju za slobodna bacanja i opet ponovio istu stvar. To je bila psovka! Tada sam već bio poprilično siguran da znam šta je rekao. On je poslije nekoliko godina u ligi kao pripremu za svaku utakmicu učio po nešto o svakom protivničkom igraču - zaključio je Nurkić.

Prisjetimo se jedne od situacija kada je veliki Kobi odbrusio na našem jeziku igračima.

Podsjećamo, Brajant je poginuo u 41. godini u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Đijanom (Gianna). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.