KOŠARKA

Selektor Vedran Bosnić za "Avaz" o Gordiću i Stipanoviću

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 16. februar u Sarajevu

Stipanović: Oprostio se u oktobru 2018.. FIBA

Piše: E. J. / Avaz.ba

5.2.2020

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine ulazi jača za dva povratnika u redove “Zmajeva”, barem sudeći prema spisku selektora Vedrana Bosnića.

Plejmejker Nemanja Gordić i centar Andrija Stipanović su među 16 igrača koje je Bosnić računa u prvom kvalifikacijskom terminu za naredni Eurobasket. Gordić je prethodno posljednji put dres BiH obukao još u februaru 2018. protiv Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dok se Stipanović emotivnim saopćenjem od “Zmajeva” oprostio u oktobru iste godine nakon što je u septembru nastupio protiv Češke...

Bosnić: Duel protiv Grčke i Latvije. Arhiv

- Raduje me želja starijih i iskusnijih igrača da daju doprinos u ovom prozoru. Očekuju nas dvije teške utakmice na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nadam se da će igrači doći na okupljanje zdravi i spremni što bi nam omogućilo što bolju pripremu u ovom kratkom periodu - rekao je Bosnić za "Avaz".

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 16. februar u Sarajevu uoči duela protiv Latvije u Rigi (21. februar) i Grčke u Tuzli (24. februar) na otvaranju kvalifikacija u grupi H.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.