KOŠARKA

Bura na Jadranu: Beogradski klub tuži ABA ligu

Iz Zvezde podsjećaju da već mjesec čekaju odgovor na nekoliko važnih dopisa

Čeka se reakcija lige. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

6.2.2020

Košarkaški klub Crvena zvezda podnio je tužbu protiv Jadranske ABA lige. Beograđani, koji brane titulu prvaka regionalnog takmičenja, nezadovoljni su odlukama Skupštine ABA lige koje su, kako se navodi, "u suprotnosti sa osnivačkim aktima".

- Cilj tužbe i namjera KK Crvena zvezda mts nije da ABA liga j.t.d. prestane da postoji, već da se otklone ništavne i nezakonite odluke, a da ABA liga uskladi svoje poslovanje i odluke u skladu sa zaključenim Društvenim ugovorom, odnosno osnivačkim aktom i Zakonom o trgovačkim društvima Republike Hrvatske.

Na našu veliku žalost, do dana podnošenja tužbe to nije urađeno! To praktično znači da sve odluke koje je donijela Skupština i Predsjedništvo ABA lige u predhodnom periodu, a naročito od 01.07.2019. godine su ništavne i kao takve nemaju pravnu snagu! - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

Iz prvaka Srbije podsjećaju da već mjesec čekaju odgovor na nekoliko važnih dopisa.

- Počev od onog, kada će biti donijeta bilo kakva odluka vezana za neodigranu utakmicu 13. kola u Podgorici na koju naš klub opravdano nije otputovao. Takođe, nema nikakve reakcije ni na dopis KK Olimpija Cedevita vezanog za sporne situacije tokom tajm-auta na utakmici u Ljubljani, izbora direktora i sportskog direktora ABA lige koji ne mogu da stupe na dužnost upravo iz razloga iz koga se i podnosi ova tužba, jer ta odluka nema pravnu snagu! - navode iz beogradskog kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.