KOŠARKA

Centar Siksersa na meti navijača: Mrzim Embida, bezvrijedan je i debeo

Radije bih ponovo krenuo u proces gradnje tima nego imao njega kao gubitnika, rekao je novinar

Embid: Nagovijestio odlazak iz Siksersa. AFP

E. J. / Avaz.ba

12.2.2020

Nezadovoljstvo prema Džoelu Embidu (Joel Embiid) sve je veće u Filadelfiji. To pokazuje i skandalozna izjava jednog sportskog voditelja na radiju o najboljem košarkašu NBA ekipe Siksersa.

Radio "SportsRadioWIP" lociran je u Filadelfiji i bavi se svim sportskim timovima iz ove regije. Ovog puta, tema su bili Siksersi i njihov All-star centar, koji je posljednjim komentarima izazvao gnjev velikog broja navijača, prenosi B92.

Kamerunac je na Instagramu postavio sliku uz koju je napisao: "Ili umrete kao heroj ili živite dovoljno dugo i postanete zlikovac." Na taj komentar odgovorio mu je nekadašnji saigrač, a sada košarkaš Majami hita Džimi Batler (Jimmy Butler) riječima: "Znam mjesto gdje su zlikovci dobrodošli." Batler je aludirao na Hit, a Embid mu je napisao: "Tačno, brate moj."

Mnogi su ovo protumačili kao Embidovu želju da napusti Filadelfiju, a lokalni sportski novinar više ne želi da čuje za Kamerunca.

- Mrzim Embida. Moramo da ga trejdujemo. Činjenica da ga ljudi stalno brane pokazuje koliko smo postali mekani. Da li me zafrkavate? Ne, otjerajte ovu skitnicu iz grada.

Ne zanima me više. Bezvrijedan je, debeo, ne zna da se brine o sebi... Ne želim ga u mom timu. Radije bih ponovo krenuo u proces gradnje tima nego imao njega kao gubitnika - rekao je novinar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.