OPTIMIZAM

Vedran Bosnić: U Latviju idemo da se borimo i pobijedimo

"Zmajevi" se okupili u Sarajevu

Piše: E. Jesenković / Avaz.ba

17.2.2020

S pres-konferencije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. 

"Zmajeve" na startu očekuje gostovanje Latviji u Rigi (21. februar), dok ćemo tri dana kasnije (24. februar) biti domaćini Grčkoj u Tuzli. 

Iako i Latvijci i Grci važe za favorite (u našoj kvalifikacijskoj grupi je i Bugarska), selektor Vedran Bosnić kaže da ćemo pokušati iznenaditi oba ova rivala.

Atmosfera je dobra, nema povreda, očekujemo da ćemo biti kompletni već na poslijepodnevnom treningu. Ne spremamo se samo da igramo utakmicu, već se spremamo za pobjedu u Latviju. Idemo da se borimo i pobijedimo - kaže Bosnić. 

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović je rekao da postoji dobra atmosfera i u Savezu i reprezentaciji. Posebno je zahvalio generalnom sekretaru Ameru Čolanu na konsolidaciji Saveza te novom direktoru reprezentacije Samiru Avdiću, koji je za kratko vrijeme obavio mnogo posla. 

Istakao je Teletović pristup i rad selektora Bosnića te pohvalio entuzijazam reprezentativaca s kapitenom Miralemom Halilovićem na čelu, koji su se, bez obzira na naporne klupske sezone, odazvali pozivu selektora. 

- Iako je period za pripreme kratak, dobro se uklapamo, imamo kontinuitet u radu sa selektorom. Možemo ići na obje pobjede - kaže Halilović. 

Reprezentacija u Latviju putuje 19. februara, utakmica je na rasporedu dva dana kasnije u Rigi. Potom se ekipa vraća u BiH, odnosno u Tuzlu, gdje ćemo ugostiti Grčku. 

- Zahvalni smo Tuzli, koja će biti organizator utakmice protiv Grčke. Nadamo se da ćemo proslaviti dvije velike pobjede - rekao je Čolan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.