KOŠARKA

Obavljena i inspekcija FIBA-e: Mejdan spreman za spektakl protiv Grčke

Predstavnici Košarkaškog saveza BiH već danima borave u Tuzli

Veliko slavlje naših reprezentativaca u Latviji. FIBA

Piše: E. J. / Avaz.ba

22.2.2020

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u velikom stilu je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine, savladavši u Rigi domaćina Latviju sa 62:61.

Nakon velikog trijumfa u Rigi nad favoziranim Latvijcima, ekipu selektora Vedrana Bosnića očekuje duel u Tuzli protiv Grčke. Dvostruke prvake Evrope "Zmajevi" će ugostiti u dvorani Mejdan u ponedjeljak sa početkom u 20 sati.

Predstavnici Košarkaškog saveza BiH, na čelu sa generalnim sekretarom Amerom Čolanom, već danima borave u Tuzli, gdje zajedno sa domaćinima obavljaju pripreme za duel sa Grčkom u kojem bismo, nakon podviga u Latviji, mogli napraviti veliki korak prema plasmanu na Eurobasket. 

Završne pripreme u dvorani Mejdan. Avaz

Dvoranu je danas obišao i tehnički delegat Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Fernando Garzon, a sudeći prema izgledu dvorane, koja zaista izgleda impresivno, susret bi mogao već početi.

Inače, Grci su u prvom kolu savladali Bugarsku kao domaćini u Patri sa 73:63. Nakon šest kola, po tri selekcije iz osam kvalifikacijskih grupa steći će pravo nastupa na završnici EP-a, koje će se održati od 2. do 19. septembra iduće godine u četiri države (Češka, Gruzija, Italija, Njemačka). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.