KOŠARKA

Bosnić uoči duela s dvostrukim prvacima Evrope: Naša prednost su Mejdan i zajedništvo

Ovdje smo se toliko puta radovali, a nadam se da ćemo i ovoga puta slaviti, ističe Avdić

Avdić i Bosnić: Prilika za drugi trijumf. A. Bajrić

E. J. / Avaz.ba

23.2.2020

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u okviru drugog kola grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine igrati veoma bitnu utakmicu protiv selekcije Grčke.

Tim povodom u Tuzli je danas održana konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor reprezentacije BiH Samir Avdić i selektor Vedran Bosnić. Avdić je istakao da sutra očekuje pun Mejdan i veliku podršku "Zmajevima". Rekao je da je tuzlanska dvorana istinski hram košarke, prenosi Fena. 

Najljepše uspomene

- Ovdje smo se toliko puta radovali, a nadam se da ćemo i ovoga puta slaviti pobjedu. U Latviji je sve bitno za reprezentaciju bilo na visokom nivou, a očekujem da će isto tako sve u najboljem redu proći i u Tuzli – istaknuo je Avdić.

Selektor Bosnić je rekao da se raduje što će reprezentacija igrati u Tuzli, gdje njega osobno, iz vremena kada je igrao za Sloboda Ditu, vežu najljepše uspomene.

"Zmajevi" su važan trijumf postigli u Rigi. FIBA

- Siguran sam da će Tuzlaci prepoznati našu energiju koju donosimo iz Latvije gdje smo pobijedili u teškoj utakmici. Ali, mi sada moramo zaboraviti Latviju, a okrenuti se Grčkoj – rekao je Bosnić.

Naglasio je da selekcija Grčke ima kvalitetne i iskusne igrače, te da će naš tim morati igrati drugačije nego u Rigi. 


Imamo prednost

- Naša prednost su Mejdan i zajedništvo. Grke respektujemo, ali idemo na pobjedu. Moramo ih napasti i biti agresivni kako bismo anulirali njihove prednosti – naglasio je selektor.

 Kazao je da ne zna hoće li moći nastupiti Milan Milošević, koji je u Rigi igrao povrijeđen. Naša selekcija imat će večeras trening u 18 sati, poslijepodne će trenirati i Grci. Utakmica je na rasporedu sutra od 20 sati.

Naši košarkaši su u prvom kolu kao gosti savladali Latviju (62:61), dok su Grci, inače dvostruki prvaci Evrope, bili bolji od Bugarske (73:63).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.