SRETNO, ZMAJEVI

Košarkaši BiH u Tuzli dočekuju Grke: Pobjedom bi zakoračili na Eurobasket

Izabranici Vedrana Bosnića u ovaj meč ulaze u odličnom raspoloženju

Pred košarkašima BiH novi izazov. Arhiv

Fena

24.2.2020

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine večeras u tuzlanskom Mejdanu dočekuju selekciju Grčke, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Izabranici Vedrana Bosnića dočekuju ovaj meč u odličnom raspoloženju nakon što su u prvom kolu u gostima savladali selekciju Latvije sa 62:61.

Grci su "na papiru" bolja selekcija od Latvije, međutim, u ovoj fazi takmičenja reprezentacije nastupaju bez najboljih igrača koji igraju u NBA i Euroligi, zbog čega selektori mogu računati uglavnom na igrače iz domaćih prvenstava.

Selektor Bosnić ranije je naglasio da BiH u oba susreta ide na pobjedu.

- Naša prednost su Mejdan i zajedništvo. Grke respektujemo, ali idemo na pobjedu. Moramo ih napasti i biti agresivni da bismo anulirali njihove prednosti – naglasio je selektor.

"Zmajevi" su važan trijumf postigli u Rigi. FIBA

Za ovaj meč upitan je nastup Milana Miloševića, koji je u Rigi igrao povrijeđen.

- Vidjet ćemo danas hoće li moći igrati, dok svi ostali momci dosta dobro reagiraju na bolove, uglavnom su dobro i dat će maksimum na parketu da ostvarimo pobjedu – zaključio je Bosnić.

Susret između BiH i Grčke počinje u 20 sati u dvorani Mejdan u Tuzli. Mozzart kladionica u ovom susretu prednost daje Grčkoj. Kvota na pobjedu BiH je 2,55, na remi 14,50, dok na trijumf gostiju iznosi 1,60.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.