KOŠARKA

Navijači se okupljaju u Tuzli: "Zmajevi" će imati podršku punog Mejdana

Imamo priliku za drugu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket

Navijači uoči ulaska u Mejdan. J. Jeremić

Piše: J. J. / Avaz.ba

24.2.2020

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine večeras u tuzlanskom Mejdanu (20 sati) dočekuju selekciju Grčke, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Izabranici Vedrana Bosnića dočekuju ovaj meč u odličnom raspoloženju nakon što su u prvom kolu u gostima savladali selekciju Latvije 62:61.

Grci su "na papiru" bolja selekcija od Latvije, međutim, u ovoj fazi takmičenja reprezentacije nastupaju bez najboljih igrača koji igraju u NBA i Euroligi, zbog čega selektori mogu računati uglavnom na igrače iz domaćih prvenstava. Selektor Bosnić ranije je naglasio da BiH u oba susreta ide na pobjedu.


Navijački rekviziti ispred dvorane. J. Jeremić

- Naša prednost su Mejdan i zajedništvo. Grke respektujemo, ali idemo na pobjedu. Moramo ih napasti i biti agresivni kako bismo anulirali njihove prednosti – naglasio je selektor "Zmajeva".

U Tuzli vlada ogroman interes za ovaj duel, pa se očekuje da će tuzlanski hram košarke biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Već dva sata prije početka susreta prilazi dvorani bili su puni navijača, od kojih će oni najsretniji uspjeti s tribina posmatrati večerašnji duel.

Grci su na startu kvalifikacijske grupe H za Eurobasket savladali Bugarsku 73:63.

Atmosfera iz dvorane. J. Jeremić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.