ABA 2 LIGA

Lovćen pao u Mejdanu: Sloboda sve bliže opstanku

Novi dueli očekuju i ekipe Spars Realwaya i Širokog

Važna pobjeda tuzlanskog tima. Sloboda/Darko Zabuš

Piše: E. J. / Avaz.ba

26.2.2020

Košarkaši tuzlanske Slobode postigli su veoma bitnu pobjedu u 20. kolu Druge regionalne ABA lige, savladavši u dvorani Mejdan kao domaćini ekipu Lovćena rezultatom 86:80.

Ekipa trenera Damira Mulaomerovića ostvarila je trijumf koji ih je približio opstanku u ligi. U timu Slobode, koja sada ima osam pobjeda uz 12 poraza, prednjačili su Miloš Grubor, sa 26 poena, te Sani Čampara i Robert Rikić sa po 16 poena.

Ostala dva predstavnika Bosne i Hercegovine na parket izlaze sutra. Košarkaši Spars Realwaya u Sarajevu (dvorana Novo Sarajevo, 19 sati) dočekuju ekipu Novog Pazara. Sarajevski košarkaši su u šest susreta pod vodstvom novog trenera Nedima Džemića upisali pet pobjeda i sada su na omjeru od 6-13.

Džemić se nada da aktuelni viceprvak Bosne i Hercegovine može nastaviti pobjednički niz te izbjeći posljednje mjesto, koje znači gubitak prava nastupa u ABA 2 iduće sezone.

S druge strane, aktuelni prvak BiH Široki bori se za plej-of i sutra od 17 sati gostovat će Borcu iz Čačka. Borac vodi na tabeli s omjerom od 17-2, drugi je MZT Skoplje sa 12-7 i treći Široki sa 11-8. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.