KOŠARKA

Blejzersi potvrdili: Nurkić putuje s ekipom na gostujuću turneju

U Portlandu s nestrpljenjem čekaju povratak povrijeđenih zvijezda

Nurkić: Čeka se debi u novoj sezoni. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

27.2.2020

Vremena je sve manje za Portland trejl blejzerse, koji pokušavaju osvojiti osmo mjesto, posljednje koje vodi u plej-of Zapadne konferencije NBA lige.

Aktuelni viceprvaci Zapada prošle su godine igrali konferencijsko finale protiv Golden stejt voriorsa, ali ove su sezone na udaru povreda zbog kojih su u ovom momentu (23 meča prije kraja regularne sezone) van doigravanja, sa tri poraza više od osmoplasiranih Memfis grizlisa (Portland ima omjer od 26-33, a Memfis 28-30).

Ono što bi definitivno dalo dodatnu snagu ekipi iz Oregona u pokušaju da izbori plej-of jeste povratak povrijeđenih zvijezda, All-star beka Demijana Lilarda (Damian Lillard) i bosanskohercegovačkog centra Jusufa Nurkića.

I dok za Lilarda navode da će propustiti još nekoliko mečeva, američki mediji tvrde da je najbolji bh. košarkaš sve bliže povratku nakon što zbog teške povrede noge pauzira još od marta prošle godine.

Nurkić će putovati sa ekipom na predstojeću gostujuću turneju od tri meča (Indijana, Atlanta, Orlando), koja počinje sutra, potvrdio je trener Blejzersa Teri Stots (Terry Stotts), ali to ne mora biti indikator da će i nastupiti u tim utakmicama. Blejzersi se još nisu izjašnjavali o tome kada bi Jusuf mogao debitirati u novoj sezoni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.