ABA 2 LIGA

Šesta pobjeda u posljednjih sedam mečeva: Sarajevski tim sve bliže opstanku

Košarkaši Sparsa kao domaćini savladali ekipu Novog Pazara

Žestok duel na parketu dvorane na Grbavici. Spars / Muhidin Hodžić

Piše: E. /. / Avaz.ba

28.2.2020

Košarkaši Sparsa, sa novim trenerom Nedimom Džemićem, postigli su šestu pobjedu u sedam posljednjih mečeva Druge regionalne ABA lige, a ova je možda bila i najvažnija.

Viceprvak Bosne i Hercegovine u duelu u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici savladao je direktnog rivala u borbi za opstanak, ekipu Novog Pazara, sa 84:78. Mladi reprezentativni centar Kenan Kamenjaš predvodio je sarajevsku ekipu sa 23 poena i deset skokova, krilni igrač Branislav Đekić dodao je 21 koš, bekovi Adi Zahiragić 15 i Sandi Grubelič 11.

- Zaista smo odigrali odlično prvo poluvrijeme i bio je očekivan pad koji se desio, nažalost, u trećoj četvrtini. Poklopilo se da su u tom periodu igrači Novog Pazara pogodili skoro sve šuteve i vratili se u utakmicu, ali na kraju smo smogli snage, još jednom pokazali karakter, još jednom pobijedili i napravili zaista veliki posao - rekao je Džemić.

Džemić: Odlično prvo poluvrijeme. Spars/Muhidin Hodžić

Dva kola prije kraja, Spars i Novi Pazar su na dvije posljednje pozicije sa po sedam pobjeda i 13 poraza. Pobjedu više imaju drugi bh. predstavnik tuzlanska Sloboda i beogradski Dynamic VIP PAY. Nakon 22 kola, ekipa koja bude imala najslabiji učinak izgubit će pravo nastupa u ABA 2 ligi u idućoj sezoni.

Aktuelni bh. prvak, Široki, poražen je na gostovanju kod vodećeg Borca iz Čačka (69:91), ali i dalje drži mjesto među četiri najbolja tima koji će se u plej-ofu boriti za plasman u Prvu ABA ligu.

 Borac vodi sa omjerom od 18-2, slijede MZT Skoplje (12-8), Split (11-9), Široki (11-9), Sutjeska (10-10), Rogaška (10-10)…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.