KOŠARKA

Posljednja prepreka pred povratak na teren: Nurkić će trenirati sa Voriorsima

Nastup našeg centra bio bi veliko pojačanje za Blejzerse

Nurkić: Blejzersi se bore za plej-of. AFP

E. J. / Avaz.ba

10.3.2020

Jusuf Nurkić bi se nakon gotovo godinu pauze zbog teške povrede noge uskoro trebao vratiti na teren.

Očekuje se da će najbolji bosanskohercegovački košarkaš debitantski nastup u novoj NBA sezoni imati 15. marta u dresu Portland trejl blejzersa protiv Hjuston roketsa.

- Želim zaplakati, ali to neću učiniti. Veoma sam uzbuđen, moram kontrolirati emocije, ali samo želim da zaigram i skinem taj teret. Bit ću ponovo na terenu, spreman sam ponovo da zaigram. Prošlo je skoro godinu, ali ništa se nije promijenilo - rekao je Nurkić, koji je pauzirao još od marta 2019.

Posljednja prepreka koju centar iz Živinica treba preskočiti uoči zvaničnog nastupa za Blejzerse jesu treninzi sa ekipom Santa Kruz voriorsa u Razvojnoj NBA ligi (G-liga). Prema navodima medija iz Portlanda, Nurkić će trenirati sa Santa Kruzom, filijalom slavnog NBA kluba Golden stejta voriorsa.

Logično bi bilo očekivati da Nurkić trenira sa ekipom koja je filijala njegovog NBA kluba, ali kako su Blejzersi jedan od samo dva tima koji nemaju ekipu u Razvojnoj ligi, Jusuf će se priključiti Santa Kruzu.

Ukoliko trening sa Voriorsima prođe bez problema, Jusufov povratak predstavljao bi značajno pojačanje za Blejzerse koji se žestoko bore za posljednje, osmo mjesto koje vodi u plej-of Zapadne konferencije NBA lige.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.