KOŠARKA

Trenutak odluke za sarajevski klub: Pobjeda imperativ u borbi za opstanak

U protekla dva mjeseca ekipa je pokazala karakter, kaže Džemić

Džemić i Vrabac: Igrači svjesni važnosti meča. FENA

E. J. / Avaz.ba

10.3.2020

Košarkaši Spars Realwaya sutra će protiv Slobode igrati meč za opstanak u Drugoj regionalnoj ABA 2 ligi.

Sarajevskoj ekipi u posljednjem, 22. kolu regularnog dijela sezone potrebna je pobjeda, ali i porazi direktnih konkurenata u borbi za opstanak, ekipa Dynamica i Novog Pazara, koje očekuju teška gostovanja kod četvrtoplasirane Sutjeske i prvoplasiranog Borca iz Čačka.

Trener aktuelnog viceprvaka Bosne i Hercegovine Nedim Džemić ističe da je meč protiv Slobode ključan i da je odlično što je Spars nakon izuzetno lošeg početka sezone uspio doći u situaciju da izbori opstanak (sezonu su otvorili sa 12 poraza u 13 mečeva, da bi pod Džemićem upisali šest pobjeda u osam posljednjih susreta).

- U protekla dva mjeseca ekipa je pokazala karakter. Mi ćemo kao tim uraditi sve, dati maksimum kao i u posljednjih osam utakmica. Ekipa je zalaganjem pokazala da zaslužuje igrati ABA ligu 2.

Eventualnom pobjedom, ali i porazom konkurenata na teškim gostovanjima, izborili bismo nastup u ovom takmičenju i naredne sezone - rekao je Džemić na konferenciji za medije.

Ipak, Džemić očekuje da se Tuzlaci neće lako predati, a još su opasniji jer su osigurali opstanak u ABA ligi 2 i sigurno je da će igrati bez pritiska. Kapiten Sparsa Adin Vrabac je dodao da su igrači sarajevskog kluba svjesni važnosti utakmice i da će dati maksimum da ispune cilj.

Spars je trenutno posljednji 12. na tabeli, a tim sa najslabijim učinkom nakon 22 kola neće imati pravo nastupa u ABA 2 ligi iduće sezone.

Susret Spars Realway – Sloboda Tuzla će biti odigran sutra u 18 sati u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici. Ulaz za sve posjetioce je besplatan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.