KOŠARKA

Crvena zvezda i Partizan svađaju se zbog koronavirusa

Prepucavanje beogradskih rivala

Opet razmirice rivala. Kurir

Avaz.ba

11.3.2020

Dva vodeća košarkaška kluba iz Srbije, beogradski rivali Partizan i Crvena zvezda upustila su se u nova prepucavanja, ovog puta u vezi s nastavkom sezone koji je upitan zbog epidemije koronavirusa.

Prvo je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović izjavio da će, ako se mečevi ne budu mogli igrati uz prisustvo publike, predložiti odgađanje početka plej-ofa regionalne ABA lige.

Prema Mijailoviću, ako odgađanje nije moguće, trebalo bi stanje na tabeli nakon regularnog dijela takmičenja proglasiti konačnim. U tom slučaju titula prvaka ABA lige pripala bi upravo njegovom Partizanu.

Naravno, nije dugo trebalo čekati na reakciju iz rivalskog tabora. Iz Zvezde su naglasili da u ovim trenucima nikome nije potreban populizam te neozbiljnim proglasili prijedlog da se u slučaju “više sile” trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim.

- Pobjednik treba da se odluči na terenu, bez ikakvih nemuštih pokušaja prekrajanja tabela - poruka je Zvezde, koja kolo prije kraja ligaškog dijela ABA sezone zauzima treće mjesto na tabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.